Shopify vs WooCommerce

Om ditt företag vill börja sälja produkter på din webbplats har du många beslut att fatta. Den första och förmodligen viktigaste är e-handelsplattformen du använder. Om du försöker välja mellan Shopify och WooCommerce för ditt företag har vi några tips som kan hjälpa dig!

Det finns många leverantörer att välja mellan, och alla har sina egna unika fördelar. Men för företag som inte förlitar sig på detaljhandeln som sin huvudsakliga inkomstkälla är två av de mest populära Shopify och WooCommerce.

Om du försöker välja mellan Shopify och WooCommerce är det viktigt att förstå skillnaderna mellan dem. På den här sidan kommer vi att diskutera både Shopify och WooCommerce när det gäller priser och funktioner för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Om du vill prata med en av våra experter kan du nå oss på 0700-98 18 42.

Shopify vs WooCommerce under 2021: Vilket är bäst?

När det kommer till kritan, den e-handelsplattformen som är rätt för ditt företag beror på dina mål och behovet för din detaljhandel.

Om du är ny på e-handel och inte vill lägga massor av tid eller pengar på utveckling är Shopify ett bra alternativ. Det tillåter inte massor av anpassningar, men det låter dig sälja med minimalt arbete. Dessutom kan du optimera din webbplats med hjälp av en SEO-expert.

Om din befintliga webbplats körs på WordPress och du är bekväm att installera och hantera ett nytt plugin, kan WooCommerce vara det rätta valet. Och med tanke på att det är gratis att installera, har du möjlighet att experimentera med det innan du bestämmer dig för om du ska betala för tillägg eller inte.

Fortfarande inte säker på vilket alternativ du ska välja? Låt oss bryta ner Shopify vs WooCommerce när det gäller priser och funktioner.

Shopify: Pris och funktioner

Shopify är en hostad e-handelslösning, vilket innebär att företaget hostar och sätter up webbsidor för företagsägare. TIllskillnad från egna värdlösningar, behöver du inte ha en server eller installera en CMS. Istället kan du enkelt registrera dig, välja domän och betala en månadsavgift för en värd och underhåll.

Detta innebär att installationen är snabb och enkel, men tillåter inte mycket anpassning när det gäller teman och utseende.

Här är vad du bör veta:

Pris: $9 – $179/månad

Shopify erbjuder fyra olika prissättningsplaner – Lite, Basic, Pro och Unlimited, till $9, $29, $79 och $179/månad.

Med en Lite-plan bygger du faktiskt inte en webbutik. Du använder bara Shopifys tjänster för att lägga till ”Köp nu”-knappar till din befintliga webbplats. Detta kan vara allt du behöver om du bara planerar att sälja ett begränsat antal produkter och vill kunna acceptera kreditkortsbetalning.

Därifrån inkluderar alla andra planer en onlinebutik, plus ytterligare funktioner för större butiker och högre försäljningsvolym.

Funktioner

En av de största fördelarna med att använda Shopify är att den erbjuder en omfattande mängd av betalningsalternativ oavsett vilken plan du väljer. Med de flesta andra plattformar krävs det en extra avgift för att acceptera kreditkort.

Det är dock också viktigt att notera att Shopify tar ut en transaktionsavgift för varje försäljning du gör. Denna avgift varierar från 2,4%-2,9% beroende på vilken plan du väljer, så det räcker inte med att bryta banken, men det kan öka med tiden beroende på din försäljningsvolym.

Shopify erbjuder också funktioner som presentkort, rapportering och flera fraktalternativ på sina planer på högre nivå. Så om det här är funktioner som din butik måste ha, erbjuder Shopify dem, men var noga med att välja Pro- eller Unlimited-versionen.

WooCommerce: Pris och funktioner

WooCommerce är ett WordPress-tillägg. Det betyder att om din webbplats redan körs på WordPress, är allt du behöver göra för att börja sälja att installera tillägget.

Till skillnad från Shopify måste du göra en del av arbetet för att konfigurera din butik. Med detta sagt är det en enkel process om du har erfarenhet av WordPress.

Pris: Gratis

En av de största fördelarna med WooCommerce är att grundläggande installation är helt gratis. Du kommer dock troligen att behöva betala för några funktioner.

WooCommerce erbjuder massor av tillägg för pluginet som ger det ytterligare funktionalitet, till exempel ytterligare betalningsportar, leveransalternativ och produkttillägg. Några av dessa tillägg är gratis, medan andra har en årsavgift på cirka $49 – $79.

I slutet av året är $79/år fortfarande relativt billigt för en e-handelsbutik som accepterar kreditkortsbetalningar.

Den enda tilläggs kostnaden du kan behöva tänka på är för utveckling. WooCommerce har 39 grundläggande teman att välja mellan, men om du vill ha ett mer anpassat utseende för din butik måste du sannolikt anlita en utvecklare för att skapa en.

Funktioner

Ur lådan är WooCommerce en ganska grundläggande e-handelsplattform. Från start accepterar de bara PayPal som betalning och erbjuder inte massor av flexibilitet för enskilda produkter. Skulle man vilja lägga till andra betalningsalternativ går det självklart att göra.

Med det sagt, med de hundratals tillgängliga tillägg som finns kommer du sannolikt att kunna lägga till ytterligare funktioner som du behöver. Du behöver bara vara beredd att betala för det.

Funderar du på att lägga till e-handelsfunktioner på din webbplats?

Om du funderar på att använda Shopify, WooCommerce eller en av de många andra e-handelsplattformarna kan Mygi Marketing hjälpa till. Vi har utvecklat och lanserat framgångsrika e-handelsbutiker för kunder i en mängd olika branscher, och vi vill gärna göra detsamma för dig.

Kontakta oss idag för att prata med en strateg!