Bridgett McGowen

Trafikökning med 850%

Avvisningsfrekvens minskade med 60%

Bridgett McGowen är en prisbelönt professionell talare och är en prisbelönt författare. Hon har talat på program tillsammans med framstående personer som tidigare president Barack Obama, Alex Rodriguez (A-Rod), Oprah Winfrey och fler. Det råder ingen tvekan om att hon verkligen älskar det hon gör!

Från ingen trafik till Google som primära trafikkälla
Ökning från vecka till vecka med +858%

Från Kunden

Utmaningen

 

När Bridgett kom till oss på Mygi Marketing hade hon problem med:

  • Låg trafik till webbsidan
  • Hög avvisningsfrekvens på kunder
  • Fel målgrupp som besöker webbplatsen
  • SEO byråer som inte håller det de har lovat.

 

Lösning

 

Vårt första steg var att göra en SEO analys på hennes hemsida för att se vad dessa SEO byråer har gjort för henne tidigare och vad de har missat.

Vi märkte snabbt att det var flera saker som dessa SEO byråer inte hade gjort för henne som bl.a. skapa titlar och metabeskrivningar

Därefter kunde vi skapa en lista av åtgärder som behövdes göra för att optimera hennes webbsida.


Vi märkte även att sökorden hon fokuserade på var lätta att ranka #1 på men de hade ingen stor sökvolym, vilket betyder att inte många kommer besöka hennes hemsida även fast hon ligger #1.

Det är därför vi gjorde en sökordsanalys för att hitta rätt sökord som är riktade mot hennes målgrupp, med det hade hon flera nyckelord hon kunde använda för att skapa innehåll som räckte för hela året. 

 

Resultat

 

Med tanke på de tjänster som Bridgett säljer kan en kund spendera minst $5,000 för hennes tjänster. Eftersom kunderna är mer benägna att återvända till hennes tjänster är det inte ovanligt att det slutar med att en kund har spenderat mer än $50,000 för hennes tjänster.

Via vår sökordsanalys och åtgärder som vi har utfört på både hemsidans design och innehåll har det lett ttill så mycket ytterligare trafik och tillväxt. Bridgett var tvungen att utöka sitt team - på bara 8 månader efter att vår strategi genomfördes.     

Minskad avvisningsfrekvens med 60%

Trafikökning 850%

Omsättning ökad med 45%