5 utmärka Lokal SEO tips för kedjeföretag

Även om du är ny i världen av digital marknadsföring har du förmodligen hört talas om sökmotoroptimering eller SEO. Men du kanske undrar varför SEO är viktigt och hur du ska implementera det om ditt företag är verksamt på mer än en plats.

SEO mening

Varför är lokal SEO viktig?

Lokal SEO hjälper ditt företag att dyka upp inför en relevant publik online. Det har många fördelar och låter dig:

Nå din avsedda publik

Olika platser tillgodoser olika demografi. När ditt företag arbetar på flera platser kan det bli svårt att effektivisera dina marknadsföringsinsatser. Genom att skapa unika sidor och innehåll för varje plats kan du bättre kommunicera med potentiella kunder inom varje område.

Ranka högre i sökresultat

När sökresultat visas tar Google och andra sökmotorer in platsdata. Om du till exempel befinner dig i Stockholm och söker ”hamburgerrestaurang” online, kommer du inte att vilja se resultat för restauranger i Göteborg – och Google tar hänsyn till detta.

Med hjälp av lokal digital marknadsföring kan du förbättra din rankning på sökmotorers resultatsidor (SERP) och öka din synlighet bland din lokala publik.

hamburgarrestauranger i Stockholm

Utöka din räckvidd

Människor tenderar att inkludera plats (städer, stater, regioner) när de söker efter företag online. De kan till exempel söka efter ”kiropraktorer i Umeå” eller ”blomsterhandlare i Västra Götaland.” När människor i ditt område söker online efter produkter eller tjänster relaterade till ditt företag, vill du att ditt företag ska visas i de bästa sökresultaten, och lokal SEO kan hjälpa dig med det.

Gör en snabb Google-sökning efter de bästa sökorden som är relaterade till ditt företag. Är du listad i första resultatsidan av många Google Maps listor? Om ditt företag strikt säljer lokalt eller om du försöker utöka din lokala räckvidd är det dags att överväga lokala SEO-strategier.

Hur man gör lokal SEO för flera platser

Nu när vi har tittat på vikten av lokal SEO för ditt företag, låt oss ta en titt på hur du kan börja använda lokal SEO för flera platser för att nå fler kunder.

1. Utför konkurrentundersökningar

För att effektivt implementera SEO för flera platser är det viktigt att du förstår marknaden och bedömer din konkurrens.

Vad gör ditt företag unikt, och hur kan du utnyttja dina styrkor för en viss plats?

Att förstå dessa frågor hjälper dig att designa och implementera en lokal SEO-strategi som hjälper dig att locka och konvertera fler kunder.

Du kan börja med att göra en enkel analys av dina styrkor, svagheter och möjligheter till tillväxt. Dessutom kan du utvärdera vad dina konkurrenter gör bra och vilka områden de kan behöva förbättra.

Genom att utföra konkurrentundersökningar kan du bättre förstå marknaden samt genomföra lokala SEO-kampanjer som resonerar med din målgrupp och uppmuntrar dem att köpa dina produkter eller tjänster.

2. Använd en enda domän

Om ditt företag är verksamt på flera platser kan du bli frestad att skapa separata domäner för varje plats. Men eftersom varje domän är indexerad separat kommer dina marknadsföringsinsatser (som att publicera innehåll och bygga länkar) bara att påverka den domänen som du publicerar innehållet på.

Med andra ord, om du vill att var och en av dina platser ska rankas bra i sökresultaten, rekommenderar vi att du håller dig till en webbplats med enskilda sidor för var och en av dina platser.

Om du planerar att skapa unikt innehåll (utöver en kontaktsida) för alla dina platser kan du använda en undermapp eller underdomän för att hantera dem. Detta gör att du geografiskt kan inrikta dig på specifika delar av din webbplats utan att behöva hantera och optimera flera webbplatser.

3. Gör anspråk på dina Google My Business uppgifter

GMB info Mygi Marketing

Att göra anspråk på ditt företag på Google My Business är en relativt enkel process och låter dig dyka upp på Google Maps för sökningar i ditt område. Du kan skapa ett företagskonto och dela hanteringen av olika platser med flera användare.

Med Google My Business kan du lägga till ytterligare platser manuellt, eller om ditt företag har tio eller fler platser kan du använda mass platshantering för att importera och hantera nya platser. Om du har mer än tio platser kan du också använda mass verifiering för att verifiera alla dina platser.

Dessutom kan du inkludera foton, videor och kartor som visar varje plats och hjälper kunderna att få en känsla för ditt företag.

Du kan också överväga att lägga till anställdas bio till dina individuella platssidor. Detta är användbart eftersom innehållet garanterat är unikt för varje plats. Du kan också inkludera nyckelord i bio:n genom att lägga till information om deras expertis och de områden de tjänar.

4. Uppmuntra lokala recensioner

Lokala Recensioner

Ett annat sätt att locka till sig lokala affärer är att uppmuntra människor inom de områden du riktar dig till att lämna omdöme om ditt företag. Detta hjälper andra lokalbefolkningen att få en känsla för ditt företag, liksom de produkter och tjänster du tillhandahåller.

Recensioner är också ett bra socialt bevis eftersom människor tenderar att lita på vad andra kunder har att säga om ditt företag mer än information du publicerar själv.

Ett sätt du kan uppmuntra människor att lämna omdöme om ditt företag är genom att skicka korta e-postundersökningar om dina tjänster. Du kan också be folk att ge feedback om sin upplevelse efter att de köpt en produkt eller tjänst, eller kan du förvara några surfplattor i dina butiker för att be kunderna att lämna feedback innan de lämnar.

Detta hjälper dig att få värdefull insikt om vad ditt företag gör bra och vad du kan förbättra.

Dessutom kan du visa lokala recensioner på var och en av de lokala sidorna på din webbplats som ett annat sätt att rikta in mer kvalificerad, lokal trafik.

5. Håll citeringen konsekvent

När du listar ditt företag i online-kataloger är det viktigt att du är konsekvent när du anger ditt namn, adress och telefonnummer (NAP) för varje plats.

Om du till exempel anger ditt företag som Olof Palmes gata 9 på din webbplats, vill du inte att det ska visas som Olof Palmes gata 5, plan 3 på andra platser på webben. Detta kan förvirra potentiella kunder och kan kosta dig värdefulla leads.

Eftersom digital citering kan hjälpa dig att driva leads och locka kunder, är det viktigt att du är konsekvent när du visar viktig information på webben.

Lokala SEO planer från Mygi Marketing

Vill du förbättra din lokala sökmotors närvaro för att locka fler kunder och öka intäkterna för ditt företag?

Mygi Marketing är en kreativ Lokal SEO byrå, och vi förstår hur du ska optimera din webbplats för att uppmärksamma dina bästa leads.

Med tiden fortsätter Google att uppdatera sökresultaten för att ge användarna exakt vad de vill ha. Detta innebär att i ett försök att bli mer användarvänligt visar Google lokala sökresultat när det är tillämpligt. Google har också lagt mer algoritmisk vikt på lokala listor och kartor.

Lokal SEO är en viktig del av moderna, digitala marknadsföringsplaner. Och om dina konkurrenter dominerar lokala Google-listor för dina riktade sökord är det dags för dig att överväga lokal sökmotoroptimering.

Vill du lära dig mer?

Intresserad av att lära dig mer om hur lokal SEO kan ta ditt företag till nästa nivå?

Vad väntar du på? Kontakta Mygi Marketing idag för att prata med en av våra lokala SEO experter. Vi arbetar med hundratals företag i hela Europa, och vi kan inte vänta med att höra från dig!

Mygi Marketing

Vi strävar efter att kunna ge dig rätt kunskap för att kunna göra rätt beslut.

GRATIS SEO ANALYS