4 anledningar till varför din webbplats inte genererar leads

Din webbplats har funnits ett tag nu, men det verkar inte ge de leads du vill ha. Dina sociala medier och e-postmarknadsförings kampanjer får in mycket trafik, men ingen tar det nästa steget. Så vad är problemet?

Besökare som hoppar in och ut brukar betyda att din webbplats behöver lite omarbetningar. Och det är verkligen något du borde ha gjort innan du investerade i en SEO-kampanj. För vilken nytta är att marknadsföra en webbplats som inte konverterar besökare?

Om du vill fånga dina besökares uppmärksamhet och konvertera dem från casual webbläsare till klienter, måste du ta reda på varför de inte hoppar på bussen. Tack och lov har vi tillräckligt med erfarenhet av webbdesign därför kan vi ge dig några tips på hur du ska dominera nätet på rätt sätt.

Om du vill veta varför din webbplats inte genererar leads kan följande 4 skäl vara att skylla på. Om du vill prata med en specialist innan du läser vidare kan du nå oss på 0700 98-18 42.

1. Inga uppmaningar till handling

En av de enklaste och ändå mest missade föremål på en webbplats är att be dina besökare att köpa eller vidta åtgärder. Folk kommer till din landningssida och läser din text. Sen då? De kommer inte att hålla sig kvar om du inte ger dem en anledning till att göra det.

Om du inte ger besökarna en klar uppfattning om vad du vill att de ska göra – med andra ord en stark uppmaning till handling, kommer de inte att stanna på din webbplats särskilt länge.

Var direkt med vad du vill att folk ska göra när de kommer till din webbplats.Lägg ”Ring oss” nära toppen av webbsidan så att de ser det tydligt. Berätta för dem ”Prenumerera nu” om du försöker locka till dig fler nyhetsbrevs prenumeranter eller ”Lägg i varukorgen” om du vill att de ska köpa något.

2. Brist på HTTPS: // (SSL-CERTIFIKAT)

Många besökare på webbplatser nuförtiden är mycket säkerhets-och sekretess medvetna. Om din webbplats inte har ett SSL-certifikat installerat och inte visar det gröna hänglåset i adressfältet tillsammans med de magiska bokstäverna ”HTTPS: //” så kan du vara säker på att dina konverteringar kommer drabbas.

Självklart, om du har en e-handels webbplats och säljer saker på webbplatsen, är det ingen tvekan om att du bör ha ett SSL installerat på webbplatsen. Faktum är att de flesta betalningsportarna vägrar att arbeta med din webbplats om den inte har ett SSL.

Dessutom föreslår Google starkt att webbplatser bör ha SSL och belönar webbplatser med HTTPS: // med högre ranking. Det är en liten investering som skulle hjälpa både med konverteringar och Google rankningar.

3. Det är inte mobilvänligt

Vissa potentiella kunder vill konvertera, men de kan inte eftersom de försöker komma åt en stationär webbplats från en mobil enhet. Fler och fler konsumenter samt företag använder sina mobila enheter för att handla, läsa nyheterna och komma i kontakt med tjänsteleverantörer. Vilket betyder att din webbplats måste anpassa sig.

Börja med responsiv design på din webbplats. Detta säkerställer att landningssidor och kontaktformulär laddas ordentligt på flera enheter, inklusive smartphones och surfplattor.

Istället för att vänta på att folk ska gå hem för att komma åt din webbplats från sin stationära dator, kan en mobilstrategi nå dem och konvertera dem, var de än är.

4. Dina användare är irriterade över din webbplats

Du kan gå miste om möjliga konverteringar om det är något avvikande om din webbplats. Titta på din avvisningsfrekvens: om den är hög vet du att det finns något som inte tilltalar användare.

I ett sådant fall måste du direkt ta reda på vad problemet är. Du kan använda värmekartor och titta på användarresor via Google Analytics, men det som kanske ger bästa svar kan vara genom att fråga användarna direkt (t.ex. via en snabb undersökning).

Några vanliga irritationsmoment på webbplatser:

  • Du erbjuder ingen användbar information
  • Navigering är för svårt
  • Du har för många annonser eller popup-fönster
  • Din webbplats ser inte bra ut

Dessa problem är ganska enkla att fixa när man väl vet vad som är självaste problemet. Ta dig tid att undersöka dem och åtgärda felen så snart du kan.

Vill du generera fler leads med din webbplats?

Om lead generering är ett av dina marknadsföringsmål kan det vara frustrerande när du inte får de resultat du vill ha. Men om din webbplats har några av problemen ovan kan det vara en enkel lösning.

På Mygi Marketing har vi flera års erfarenhet av att skapa och hantera framgångsrika lead genererings strategier för våra kunder och vi kommer att göra detsamma för dig!

Kontakta oss idag för att tala med en strateg.

Mygi Marketing

Vi strävar efter att kunna ge dig rätt kunskap för att kunna göra rätt beslut.

GRATIS SEO ANALYS